donderdag 12 februari 2009

#22 Bibliotheek 2.0 en de toekomst van bibliotheken

I will educate myself about the information culture of my users and look for ways to incorporate what I learn into library services.(A Librarian's 2.0 Manifesto)


Deze quote uit het manifest van Laura Cohen zegt voor mij heel veel over mijn visie op bibliotheek 2.0. In mijn ogen valt of staat het slagen daarvan met de mensen die het uit moeten voeren. Wij zullen eerst 'om' moeten. Een groot deel van onze klanten is al zover, en wij mogen en kunnen niet achterblijven.

De bibliotheek zoals die al tijden bestaat is aan het veranderen. Meer flexibiliteit en kennis van (digitale) ontwikkelingen zijn nodig om voort te kunnen blijven bestaan. Misschien is het volgende scenario van Wendy Schulz wel niet zo gek als het nu misschien klinkt:

People will collect librarians rather than books—the ability not just to organise, but also to annotate and compare books and other information sources, from a variety of useful perspectives. (To a temporary place in time - Wendy Schulz)


Ik vind het in ieder geval leuk om een deel te zijn van deze veranderingen.

1 opmerking:

marlies zei

Helemaal mee eens, zowel met het feit dat wijzelf 'om' moeten als met je mening dat het leuk is om een deel te zijn van deze veranderingen.

En... hoe wil jij eraan deelnemen?